Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget möte i kväll

Annons

- Vi har valt att flytta fram manifestationen en vecka, säger Sara Arvidsson, Ung Vänsters ordförande i Hedemora.

Det var meningen att mobiliseringen skulle ske på Vasaskolans skolgård. Där skulle föreningar, elever, lärare och enskilda visa sitt stöd för eleverna på asylskolan på Vasaskolan.

Men i går eftermiddag träffade Sara Arvidsson och Thomas Borg rektor på Vasaskolan för att diskutera situationen. Tillsammans diskuterade de fram en annan planering. Den byggde på att man skulle få ännu mer tid på sig att samla fler organisationer bakom manifestationen.

Senare på eftermiddagen presenterades förslaget för styrelsen i Ung Vänster. Den ställde sig enigt bakom förslaget.

- Vi flyttar manifestationen den den 12 februari, säger Sara Arvidsson. Då får vi större möjligheteter att få en större och bredare demonstration med ännu större tyngd.

I stället för att samlas och ordna ett möte på Vasaskolans skolgård är det meningen att deltagarna i manifestationen ska samlas på skolan för att marschera till Hökartorget. Där ska deltagarna under facklors sken hålla ett appellmöte.

- Vi ville egentligen agera så fort som möjligt, säger Sara Arvidsson. Men nu kan vi planera arrangemanget på ett annat sätt och i samarbete med bland annat skolan och fler organisationer i Hedemora.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons