Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget lyft för tjuven

Annons

Men åtgärderna har visat sig inte räcka till. Så sent som i fredags kväll blev en man av med sin plånbok innehållande en stor summa pengar som han förvarade i ett låst klädskåp.

Någon hade helt enkelt lyft av skåpdörren och tagit plånbok med kontanter kör- och andra kort, samt en mobiltelefon.

Det visar sig nämligen att tjuven, eller tjuvarna med ett enkelt handgrepp, bara på ett ögonblick kan lyfta av dörren till omklädningshytten och ta sig in i klädskåpen.

Att tjuvarna så enkelt kunde ta sig in i skåpen beror på att det ovanpå skåpen inte finns något stopp.

Ett misstag som gjort att brottslingar haft fritt fram att ta sig in i de flesta av de drygt hundra omklädningsskåpen i herrarnas omklädningsrum.

Men nu ska problemet åtgärdas.

I veckan ska vaktmästarna på Lugnet börja att skruva på vinkeljärn ovanpå skåpen, en åtgärd som ska göra det omöjligt att lyfta bort skåpdörren.

- Vi hade ingen aning om att det gick att lyfta bort dörrarna, det kom som en fullständig överraskning, säger hallchefen Bo Eriksson.

- Brottslingarna opererar ofta fler än en, några vaktar att det är fritt fram, innan det är dags för själva ingreppet. Det går jättesnabbt, säger Bosse Eriksson.

- Det är olyckligt när det sker inbrott, vi har försökt att minimera allt, men det verkar som om brottslingarna alltid ligger ett steg före, säger Bo Eriksson.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons