Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget köp av hotellet

Annons

Det har varit många turer kring Säters stadshotell under senare år. Senast var det ett par från Solvarbo hyrde hotellet och som drev restaurangen med stor framgång.

De höll samtidigt igång hotelldelen åt ägaren som bor i Stockholm. Men verksamheten slutade i ekonomisk oenighet och paret valde att lämna hotellet som numera heter Myntmästaren.

Därför var det med stor förväntan som många Säterbor fick höra att stadshotellet skulle säljas till ett par i Säter. En av dem är kock och lovade sätta snurr på verksamheten. I lokalpressen sa paret att de ville "rycka upp hotellet" och även satsa på restaurangdelen.

Men när parterna kom till banken i går valde köparna att hoppa av affären. Enligt uppgift till tidningen låg priset 1533000 kronor för högt med tanke på de investeringar som måste görs för att modernisera anläggningen, och klara lagstadgade krav för restaurang och hotell.

Det är också känt sedan tidigare att hotelldelen är för liten för att ta emot en hel busslast turister. Därmed har driften av hotellet inte varit så attraktivt.

Kommunen satsade under många år åtskilliga miljoner kronor på utbyggnaden av hotelldelen och tvingades även under lång tid täcka ekonomiska underskott.

Säters stadshotell eller Myntmästaren som hotellet också har hetat har en månghundraårig historia med bland annat ett garmakeri för koppar vid ån. För några år sedan såldes anläggningen och har sedan dess varit i privat ägo.

Tidningen har inte lyckats nå vare sig ägare eller de tilltänkta köparna för en kommentar. Säterparet har dock bekräftat för Säters kommun att de inte vill genomföra affären.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons