Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inget hinder för att Frejds bor kvar"

Annons

Efter fredagens möte i Grängesberg med styrelsen för fastighetsägaren, Cassels donation, och de kommunala företrädarna verkar lösningen på den nu ordentligt infekterade konflikten gå mot en lösning.

Ärendet kan gå vidare till näringslivsenheten för att senare konfirmeras i kommunstyrelsen.

Kontentan av mötet blev att Cassels styrelse erbjuder Ludvika kommun att arrendera hela parkområdet inklusive samtliga byggnader. Ett avtal kommer enligt uppgift att tecknas redan nästa vecka.

Nästa steg blir att ta upp en förhandling med trädgårdsföreningens styrelse. Även i detta sammanhang är målsättningen att resonemanget ska leda fram till ett förslag till avtal. Denna gång mellan kommunen och föreningen.

- Kommunen kommer att försäkra sig om att de utrymmen som behövs för den framtida verksamheten finns tillgängliga. Inriktningen är dessutom att trädgårdsföreningen får ett mera långsiktigt avtal så att de kan gå in och utveckla vidare samtidigt som de får ett ansvar för hela fastigheten, fortsätter Myhrman.

När det gäller eldsjälarna för parken och dess redan omfattande verksamhet, paret Agneta och Bengt Frejd, och deras fortsatta boende i parken talar nu mycket för att de får bo kvar.

- Jag tror inte att trädgårdsföreningen kommer att säga upp Frejds och personligen kan jag inte se några hinder för att de bor kvar. Det blir väl så att de skriver ett nytt hyresavtal med dem.

Deras nuvarande hyresavtal, med Cassels styrelse, löper nämligen ut per den sista juni och formellt finns en uppsägning i botten.

- Diskussionerna om verksamheten i parken har varit en angelägenhet mellan kommunen och trädgårdsföreningen. Cassels avtal har bara gällt privatbostaden för Frejds och de har redan meddelat oss att de accepterar en flytt, påminner styrelsens ordförande Anders Stendalen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons