Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget "första spadtag"

Annons

Starten för Spendrups storbygge har förbigåtts med relativ tystnad.

Bröderna Jens och Ulf Spendrup och kommunalrådet Roger Stål (s) har inte uppmärksammat händelsen med ett "första spadtag".

- Internt i bolaget har vi inte känt någon anledning att göra detta till en stor händelse. Vad vi gör är en strukturell förändring där vi flyttar jobb från Örebro till Grängesberg. En del av våra medarbetare är ledsna, andra är glada, säger Gunnar Svensson, vice vd vid Spendrups.

I Örebro har Spendrups för närvarande en grundbemanning på 55 personer. Royne Lundblad, platschef i Örebro, uppger att en relativt stor del av personalen verkar vara intresserad av att tjänstgöra i Grängesberg åtminstone under en övergångsperiod.

- Det handlar om två-tre månader när den nya anläggningen trimmas in och då kommer vi att använda oss av Örebropersonal, säger 35-årige Lundblad som redan har klart med jobb som chef för den nya plockcentralen.

- Efter sommaren kommer vi att gå ut med en förfrågan för att ta reda på hur många som är intresserade av en mer långsiktig lösning i Grängesberg.

Personalen i Örebro har förtur till de nya jobben och förtur gäller även för de 32 personer som tvingades sluta i Grängesberg den 31 augusti i fjol.

- Men om intresset är svalt bland dem som har förtur så kan vi behöva nyrekrytera, säger Royne Lundblad.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons