Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget EU-stöd till bygge på Lyviksberget

Annons

- Reglerna säger att vi inte kan ge stöd när det handlar om lokaler för bara ett företag, säger delegationens sekreterare Karl-Erik Johansson.

Ärendet kommer att behandlas när politikerna i strukturfondsdelegationen för mål 2 norra har möte i morgon, onsdag. Om tjänstemannaförslaget antas så avslås ansökan.

- Om kommunen byggt industrilokaler där det funnits plats för två eller fler företag så hade det funnits möjligheter att få bidrag, säger Karl-Erik Johansson.

Vad kommunen tänkt sig är att bygga ett industrihus och där lokalerna sedan skulle hyras av Cepa Laserteknik.

Tanken var att bygget skulle inledas senare i år. Om allt skulle gå enligt planerna skulle det av Väsman Invest delägda Cepa Laserteknik kunna flytta in före nyår.

Beskedet från EU-delegationen kan medföra att planerna på att exploatera Lyviksberget får skjutas på framtiden ännu en gång.

- Vi får nu titta på andra möjligheter. Till exempel om vi kan få bidrag från Nutek (Verket för näringslivsutveckling), säger kommunalrådet Roger Stål, s.

Kan det bli ett bygge trots att ni inte får några EU-pengar?

- Jag kan inte ha några synpunkter på det nu. Vi får titta på andra möjligheter, svarar Stål.

Kostnaderna för det första industrihuset har beräknats till drygt sex miljoner kronor inklusive mark- och ledningsarbeten. Cepa Laserteknik skulle här få lokaler på cirka 1 600 kvadratmeter.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons