Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget Dragplåster på Lugnet

Annons

Högstadieelevernas examensfirande med Mando Diaos spelning är hotat.

- Vi fick besked nu på eftermiddagen, de har dragit på det någon vecka, säger fritidsledaren Peter Doverhem på måndagen.

Han är besviken över beskedet om att det drogfria alternativet inte får dispens.

- Jag tycker det är dåligt gjort, Jag har bokat Lilltorpet som alternativ, men det innebär merkostnader som jag inte vet om vi har råd med, säger Peter som ska diskutera vidare med sina kollegor.

Dispens för tömning

FALUN. Falu energi och vatten har fått dispens för slamtömning och rörnätsunderhåll. Vid Falu lasarett fungerar också sophämtningen efter en dispens.

Iglor kan bli överfulla

FALUN. Återvinningscentralerna i Falun och Bjursås är stängda. De många återvinningsstationerna runt om i kommunen är dock tillgängliga för allmänheten. Tömningen sköts av entreprenörer som forslar mjölkförpackningar, metall och plast åt olika håll. Glasiglorna riskerar dock att bli fulla, de töms av en entreprenör som brukar köra glaset till Varggårdstippen.

Bryggor

i vattnet

HÄLSINGGÅRDEN. Bryggorna i Hälsinggården är på plats. De lades i på övertid i helgen.

Låser upp

miljöstationer

FALUN. Miljöstationerna för farligt avfall ligger ofta vid bensinstationer. Mackpersonalen har fått nyckel så att de kan låsa upp, tills stationerna är fulla.

Vanligt student-

firande i Haraldsbo

HARALDSBO. Studentfirandet på Haraldsbogymnasiet kommer att fungera precis som vanligt. Eftersom skolan har tidlås kan man ta sig in.

Examensmiddag serveras traditionellt av andraårselever på hotell- och restaurangprogrammet så den berörs inte heller av strejken.

- Alla är lite extra försiktiga med miljön nu också, man vill nog inte ha samma svinstia som förra strejkveckan. Dessutom har många avslutat sina kurser och yrkesprogrammen är ute på praktik, säger gymnasiechefen Peter Berglund.

Mer läsning

Annons