Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget brott att lämna hundars avföring vid Biskopsvägen

Annons

- Biskopsvägen ingår inte i det område där det finns ett krav på att hundarnas avföring ska plockas upp. De som låter bli begår således inget brott mot den lokala ordningsstadgan, säger Lena Olsson, utredare på kommunkansliet i Stadshuset.

Detta med anledning av Lazlo Szökes larm till tidningen om den av hundskit så illa förorenade gräsremsan vid den aktuella gatan.

I ordningsstadgan framgår klart och tydligt var föroreningar efter hundar prompt måste undanskaffas av ägaren eller den som vid tillfället ansvarar för hunden.

Den "hundskitfria" zonen i centrumkärnan begränsas av Vasagatan-Skolgatan-Eriksgatan-Ljunghällsvägen-Prästgårdsgatan-Gamla Bangatan-Bergslagsgatan.

Plocka upp efter jyckarna måste man även göra om behoven har uträttats på Hammarbacken, grönområdet inklusive badplatsen vid Skuthamn, Kyrkparken och Ulrika kyrkogård.

- Personligen tycker jag emellertid att det är en självklarhet att man ska plocka upp efter sina hundar oavsett om det är inom eller utanför det område som anges i ordningsstadgan, säger Olsson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons