Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget beslut om yttrande

Annons

Kommunkansliet i Malung gav fel uppgifter angående det yttrande på en motion beträffande förvaltningsform för Malungs jordägande socknemän vattensamfälligheten.

Det rätta ska vara att kommunstyrelsens arbetsutskott avvaktar för att få ytterligare ett yttrande.

Beslut kommer att tas i frågan vid ett extra kommunstyrelsesammanträde i dag måndag.

Frågan ska sedan behandlas i kommunfullmäktige på kvällen. En av motionärerna, moderaten Tom Martinson, uppger att anledningen till att han skrev på motionen var att han ville få utrett den lille markägarens rätt.

Och menar att de stora markägarna inte ska sätta sig över de små markägarna. Men han tror däremot inte att det är någon risk för en utbyggnad av Västerdalälven om en ny förvaltningsform skulle antas. Älven är sedan tidigare skyddad.

Bil av vägen

ingen skadad

MALUNG. Polisen i Malung fick på söndagen en anmälan om att en bil kört av vägen mellan Malung och Stöllet cirka två mil från centrala Malung. Det var förmodligen en ensam förare som med en hyrbil på väg från Värmlandshållet kört av vägen och kvaddat bilen. Föraren har förmodligen klarat sig utan skador. När polisen kom till olycksplatsen fanns ingen person kvar utan bara den vägavkörda bilen. Enligt polisen har det handlat om en rejäl avkörning men man misstänkte inget brott bakom händelsen. Bilen var hyrd i Mora och skulle lämnas tillbaka under söndagen.

Knarkare greps

MORA. En person som uppehöll sig i närheten av Mora lasarett på torsdagskvällen föreföll inte ha något naturligt beteende. Vid kontroll av vederbörande fattades misstankar om att han var påverkad av någon form av drog. Mannen släpptes sedan han fått lämna prov och är misstänkt för narkotikabrott.

Bilstölder

MORA/ORSA.En grön Saab stals på fredagskvällen på Norebergsvägen. Fordonet anträffades senare i närheten av sopstationen i Orsa.

En Mazda stals natten mot lördagen på Stormyrvägen. Även den bilen har senare anträffats på annan plats i Mora.

Inbrott

Ett inbrott begicks natten mot lördagen i en pizzeria på gågatan. Enligt uppgift har matvaror stulits.

Mer läsning

Annons