Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget beslut om hotell

Annons

Men något beslut i hotellfrågan blir det inte vid kvällens sammanträde, som för övrigt är utlokaliserat till Olnispagården i Sälen. Ärendet kommer att lyftas ut.

- Jag tycker att det känns som om politikerna är positiva till våra hotellplaner, men innan vi bestämmer oss måste vi invänta besked om vi får utvecklingsbidrag från Nutek. Det beslutet kommer inte förrän efter semestern, säger kommunalrådet Kurt Podgorski.

Efter förra veckans positiva besked kring sportföretagets Jofas framtid och utveckling i Malung har hotellfrågan blivit än mer aktuell. Ortens företagare är ju den part som allra mest är i behov av ett hotell med klass för att kunna representera på ett värdigt sätt och Jofa med över 100 anställda är det största företaget.

- Självklart är Reeboks beslut på att satsa på Jofa i Malung en faktor som ytterligare stärker mig i uppfattningen att vi på ett bra sätt måste ordna hotellfrågan i centrala Malung, även om det är en stor och dyr satsning, menar Podgorski.

Hur den fortsatta beslutsgången i hotellfrågan ska se ut är inte klart. Möjligen kan kommunfullmäktige vid sitt nästa sammanträde, i juni, ta ett beslut om att ändra den liggande strukturplanen för bostadsbolaget Malungshems tomma lägenheter samt att hotellet ska byggas under förutsättning av att Nuteks bidragsbeslut blir positivt.

- Vi har förhoppningar om att kunna få minst 20 procent av investeringskostnaden 37 miljoner kronor, det vill säga cirka 7-8 miljoner kronor i bidrag från Nutek, säger Podgorski.

I bästa fall ska ett nytt hotell kunna stå klart till nästa sommar och helst till stor del utföras som ett vinterbygge, vilket kan vara ekonomiskt fördelaktigt.

Men som sagt, något beslut av kommunen blir det i alla fall inte vid kvällens sammanträde.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons