Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget beslut om bygge av idrottshall

Annons

De framhåller att yttrandet som startade den senaste tidens debatt bara är ett av underlagen i utredningen om placeringen av högstadieskolan.

Christer Iversen och Ulla Immler säger att yttrandet utgick från erfarenheter om för-eningslivets insatser för fysisk aktivitet för barn och ungdomar. Däremot togs inte grundskolefrågan upp, eftersom de anser att det finns en annan nämnd som besitter bättre specialkunskaper där.

De framhåller att de tre stora föreningarna i kommunens östra del till största delen bedriver utomhusidrott som fotboll, fri-idrott och skidåkning. Vid fördelning av tider i inomhushallar ska kommunen följa Kommunförbundets rekommenderade prioriteringsordning:

1. Ungdoms- och tävlingsidrott som huvudsakligen är förlagd inomhus.

2. Idrott på elitnivå där föreningen ej har sin huvudsakliga verksamhet förlagd inomhus.

3. Motions/korpverksamhet vars huvudsakliga verksamhet är förlagd inomhus.

4. Ungdoms- och tävlings-idrott vars huvudsakliga verksamhet ej är förlagd inomhus.

5. Enskilda motionärer, sammanslutningar och företag

Det betyder att om en hall byggs i Djurås blir det ändå IFK Mockfjärd och Björbo/Floda innebandy som får tider före motionsidrott och utomhusidrott.

- Om Gagnefs IF och Djurmo/Sifferbo IF startar fler sektioner med verksamhet i någon inomhusidrott, så är det förstås positivt, men ingen av huvudstyrelserna har sagt något om sådana planer. De som gjort tidningsuttalanden är ordförandena i de båda föreningarnas fotbollssektioner, som gör ett mycket gott arbete inom en idrott som är och förblir en utomhusverksamhet, säger Iversen och Immler och tillägger:

- Oavsett var hallen byggs finns det alltid de som väljer andra föreningar än de som finns i kommunen. Vid valet kan kompisar, tränare, tillgång till tider och geografiskt avstånd spela roll. Föreningslivet behöver en fullstor idrottshall och nämnden ser fram emot ett beslut i samband med att beslutet om skolan tas.

Mer läsning

Annons