Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget besked från Messing

Annons

Statsrådet Ulrica Messing gav ett intetsägande svar där hon redogjorde för de statliga stödinsatser som redan finns liksom EU-stöden:

"Dessutom ska representanter från kommunen träffa ansvarig statssekreterare på näringsdepartementet för att se om det finns något ytterligare som kan göras", svarade Messing skriftligt.

- Det var ett allmänt hållet och väntat svar. Det ger inga besked. Att hänvisa till att länsmyndigheterna har mycket resurser är dessutom något jag inte känner igen. Jag sitter ju med i länsstyrelsen, säger Kenneth Johansson.

- Nog kunde Messing lovat att kommunens representanter skulle fått träffa ministern och inte bara en statssekreterare. Messing och Per Erik Granström har i veckan haft ett debattinlägg i Falukuriren där de sa att statliga jobb skulle spridas jämt över landet. Det hade varit klädsamt om de nämnt Fredriksberg, säger centerriksdagsmannen som på måndag på länsstyrelsens extra möte ska begära en redovisning av vad staten ska göra i Fredriksberg.

- Ludvikas kommunalråd Roger Stål är ju också med i länsstyrelsen. Jag hoppas att vi tillsammans kan få tryck i frågan och få fram en redovisning till vårt ordinarie möte den 2 september. Det behövs ett Fredriksbergspaket, säger Kenneth Johansson som vill ge Ludvika kommun bra betyg för hur man hittills arbetat för Fredriksberg.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons