Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget besked för Naimi

Annons

Naimi Widin har inte sett röken av något beslut gällande skyltning till sin resturang efter riksväg 70. Detta trots att Vägverket gav löfte om ett beslut i förra veckan. Vägverket säger nu till tidningen att Naimi ska få sitt tillstånd.

- Jag har inte hört ett ljud, men det är jag inte förvånad över. De pratar men det händer ingenting, säger Naimi Widin, när tidningen ringer upp henne .

För två veckor sedan skrev tidningen om Naimi Widin och hennes kamp för att få ett beslut gällande vägskyltar till krogen Naimis restaurang i Djurmo. I över ett år har hon väntat på att Vägverket ska bestämma sig om hon ska få sätta upp så kallade vägvisare med symboler som visar att det finns en restaurang en bit in efter riksväg 70. Liknande ärenden ska normalt ta 1-2 månader att avgöra.

När tidningen ringde upp Vägverket för en kommentar, skyllde man den långa handläggningstiden på att man inte fått betalt för skyltar av tidigare ägare. När det visade sig att ett ägarbyte faktiskt skett, ångrade man sig och utlovade ett beslut i frågan inom en vecka.

Det har nu gått mer än två veckor. När tidningen ringer upp handläggare Kjell Nyman för en kommentar, upprepas budskapet från förra samtalet.

- Vi fick inga pengar för skyltsättningen förra gången och det har därför dragit ut på tiden. Men nu är det på gång. Hon ska få ett beslut den här veckan.

Men kommer Naimi Widin att få något tillstånd för vägvisare?

- Ja, hon får inom kort ett förslag som hon ska ta ställning till. Det handlar då om "gaffel och sked" symbolen för restaurangverksamhet.

Villainbrott i Dala-Floda

Mer läsning

Annons