Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget åtal mot Olle Liljegren

Annons

De nya brottsmisstankarna mot den avskedade kommissarien Olle Liljegren har skrivits av.

Åklagaren har lagt ned förundersökningarna eftersom han inte tror att ett åtal skulle påverka det straff Liljegren redan dömts till.

Efter en lång tids utredning delgavs Olle Liljegren nyligen misstanke om flera nya brott, bland annat grovt tjänstefel och grovt vapenbrott. Misstankarna gällde sex olika ärenden. Ett av dem var det så kallade Gotlandsärendet där en knarkhandlare lockades i en fälla av en infiltratör. Fällan hade gillrats av polisen.

Vice chefsåklagare Pär G Lindell vid riksenheten för polismål säger att han av flera skäl lagt ned de sex förundersökningarna mot Liljegren.

Olle Liljegren är nöjd med åklagarens beslut.

Olle Liljegren, som tidigare arbetat vid länskriminalen i Stockholm, dömdes i oktober 2004 av Eskilstuna tingsrätt till fyra års fängelse för bland annat narkotikabrott och grovt vapenbrott. Svea hovrätt frikände i mars 2005 Liljegren på alla åtalspunkter, men riksåklagaren överklagade domen i vapendelen.

Olle Liljegren fälldes i mars 2006 av Högsta domstolen (HD) till villkorlig dom för vapenbrott i samband med en skjutövning i Vaxholm i november 2002. Enligt HD var övningen av privat karaktär och Liljegren saknade tillstånd att inneha de vapen som användes.

TT

Mer läsning

Annons