Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vill kännas vid livförsäkringen

Annons

-Hon skulle ha ett avtal som alla andras. Det är det enda jag vet. Att det blev en livförsäkring måste ha skett utan min vetskap. Något sådant avtal har inte jag skrivit under, säger Susan Olsén, en av de tidigare ordförandena.

Inte heller hennes efterträdare Ylva Åström, som var med när besluten togs, förstod vad det handlade om.

-Jag minns diskussionen och kommer ihåg att jag tyckte att det var väldigt konstigt. Men jag var ny och trodde att det skulle vara så, säger hon.

-Det där med pensioner begriper jag inte ett jota av och jag litade på att andra visste bättre, säger Margareta Jogér, som då ingick i styrelsen.

Inte ens kassören Gunilla Runström, som snickrade till uppgörelsen med Regnander, känns vid en livförsäkring. Hon trodde att det handlade om två pensionsförsäkringar.

Hennes förklaring till varför avtalen över huvud taget skrevs är att Regnander själv sökte den förmånligaste pensionsförsäkringen. Det ledde till ett hoppande mellan försäkringsbolag som i slutändan blev mycket dyrt.

Att uppgörelsen är guldkantad för Regnander vill vare sig Gunilla Runström eller tidigare ordföranden gå med på. De uppger, var för sig, att hon bara fått vad hon blivit lovad av tidigare ordföranden. Men vem som gett löftet vet de inte. Tidningen har inte heller lyckats spåra löftesgivaren.

Enligt protokollen var dock Solveig Regnander själv närvarande vid de båda sammanträdena som behandlade hennes egen pension och livförsäkring.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons