Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vill ha brandstationen på Stigaregatan

Annons

Ingen har hittills visat intresse för att köpa den gamla brandstationen på Stigaregatan. Kommunen har dock inte gett upp hoppet.

Den gamla brandstationen har hittills inte varit någon ekonomisk belastning för kommunen utan i stället gett inkomster i form av uthyrning.

Men nu står kommunen inför stora renoveringskostnader. Det uppdagades bland annat att tegelstenar lossnade från tornen som därmed utgjorde en fara.

Det är nu tillfälligt ordnat med en lagning som beräknas hålla i två år.

Det kommunen nu hoppas är att hitta en köpare till brandstationen annars blir det mycket dyrt att senare genomföra en mera omfattande men nödvändig renovering.

I slutet på 80-talet var en försäljning på gång då HSB, som äger resten av kvarteret, ville exploatera fastigheten. Men luften gick ur byggbranschen och HSB drog sig ur.

I dag är läget ett annat och stadsbyggnadskontoret anser att fastigheten har ett utmärkt läge för bostäder. Men hittills har ingen tänkbar köpare visat intresse. Kommunen ger dock inte upp utan arbetet med detaljplaneläggning för bostäder fortsätter.

Men om ingen köpare dyker upp senare blir det problematiskt, uppger kommunalrådet Bjarne Harrung. Att riva fastigheten är dock inte aktuellt, anser han.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons