Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen utbyggnad av MM

Annons

Conny Melander, som driver Matmagasinet, berättade i tisdagens NLT att han sedan 1996 legat på om en utbyggnad av butiken.

Butikens säljytor är i dag 1 190 kvadratmeter och Melander skulle gärna vilja öka butiksytorna till upp emot 2 500 kvadrat.

Senaste bokslutsåret, 1 maj 2001-30 april 2002, omsatte Matmagasinet 139 miljoner, vilket var en ökning med 1,5 miljoner. Resultatet efter skatt blev 3 142 000 kronor.

Conny Melander hoppas att ICA centralt i april ger klartecken för en utbyggnad. Men något sådant beslut är inte aktuellt, betonar Ronald Åberg.

- Matmagasinet är redan nu en stor butik. Och som jag ser det bör man ha möjlighet att sälja ännu mer varor i den befintliga butiken.

- ICA-handlarna vill alltid framåt. Det är drivkraften inom ICA att vi har företagare som ständigt vill utvecklas. Conny Melander har fört diskussioner om att han vill utveckla butiken men hittills har vi sagt nej, konstaterar Åberg.

Orsaken till att ett beslut om utbyggnad av Matmagasinet lär dröja är, enligt Åberg, "att det händer väldigt mycket i länet just nu".

- Vi har förhoppningar om att kunna bygga en ICA Maxi-butik i Borlänge på 9 000 kvadratmeter. Förhoppningen är att den butiken ska sälja för 300 miljoner kronor per år.

Ronald Åberg låter förstå att med det jätteprojektet i faggorna så går det inte att ge sig in i några större projekt i Borlänges närområde.

- Det går inte att bara skjuta från höften, det kostar för mycket pengar. Vi måste analysera och göra ordentliga marknadsundersökningar att ha som underlag inför varje investering som vi gör.

Enligt Ronald Åberg diskuteras för närvarande inga förändringar av butiksnätet i Västerbergslagen. Den nya jättebutiken i Borlänge, som avses öppnas nästa sommar, ska inte medföra att andra ICA-butiker tvingas lägga ned.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons