Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen utbyggnad av Konsumbutiken

Annons

Ett stort antal Konsumbutiker i landet byggs om och ut till så kallade Coop Extra-butiker.

Konsum har under våren också utrett Ludvikabutikens framtid, bland annat med anledning av att butikschefen Karl-Erik Karlsson önskat större lokaler.

- Vi hade ett möte i förra veckan och har bestämt oss för att inte göra något åt den butiken. Vi avvaktar den nya riksvägsdragningen, säger P G Magnusson, Sverigechef för Coop Extra.

- När det blir klartecken för den nya vägen så hamnar vi i ett nytt läge, fortsätter Magnusson.

Som NLT tidigare skrivit så är Konsum intresserat av att bygga en större butik nedanför höghusen i Marnäs där det enligt riksvägsplanen var tänkt att nya riksvägen skulle möta Smedjebacksvägen.

Men som de flesta Ludvikabor känner till beslutade regeringen i februari i fjol att skjuta riksvägsbygget på okänd framtid. Tidigast omkring 2015 kan en ny riksväg komma att byggas.

- Jaså, dröjer det så länge? Det tror jag inte att vår etablerare känner till, säger en överraskad P G Magnusson och tillägger att 2015 är "väldigt långt bort i tiden".

Han säger också att Coop Extra-ledningen kanske får anledning att titta en gång till på Ludvikaärendet. Hur som helst lär det inte bli någon utbyggnad av den befintliga butiken på Ludvika Gård.

- I så fall måste vi inskränka parkeringsplatserna och det går ju inte om butiken ska bli större. En större butik behöver fler p-platser.

Ludvikabutiken har ytor på cirka 1 000 kvadratmeter och sålde i fjol för 63 665 000 kronor. Det kan jämföras med en Coop Extra-butik som brukar ha ytor på 2 000 -3 000 kvadratmeter och omsätter 100 -200 miljoner kronor.

För närvarande finns knappt 30 Coop Extra-butiker i landet. Konsums ambition är att antalet ska överstiga 50 vid 2007 års utgång.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons