Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen turistbyrå i Mattson-huset

Annons

- Det är fullständigt uteslutet med de krav som turistintressenterna i Mora framförde, säger Lars Fridérus, Borås, som äger Mattson-fastigheten, i vilken Fliesberg var inrymt.

Enligt Fridérus var kravet att turistbyrån ville ha delar av den lokal som Metro-butiken är inrymd i. Lokalbehovet var 160 kvadratmeter som skulle indelas i fem rum och det skulle därtill vara nätverksuppkoppling.

- Det skulle kosta en halv miljon kronor att tillgodose de här önskemålen och det gör man inte för en hyresgäst som vill teckna kontrakt endast för några år framåt. Jag tror turistintressenterna i Mora får svårt att hitta någon lokal över huvud taget om de nämnda kraven ska uppfyllas, säger Lars Fridérus.

Turistbyrån är som bekant inrymd i järnvägsstationen, långt från Mora centrum. Siljan Turism har sagt upp hyresavtalet där och ambitionen är att en ny, centralt belägen lokal för turistbyråverksamheten ska vara inflyttnings-klar i september då vasaloppsbokningarna börjar ta fart.

Enligt Niklas Larsson, turismansvarig i Mora kommun, finns för dagen inga alternativ till ny turistbyrå uppe till diskussion.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons