Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen tröst från Messing

Annons

Dalarna måste få mer pengar till vägar!

Detta budskap framförde riksdagsman Rolf Gunnarsson till statsrådet Ulrica Messing efter den senaste svåra olyckan efter riksväg 71.

Nu har Gunnarsson fått svar:

"Låt mig först få uttrycka mitt djupa deltagande med alla dem som drabbades av den svåra trafikolyckan som nyligen ägde rum på riksväg 71 i Dalarna. Trafikolyckor är en oerhörd tragedi för alla oss som berörs. Därför är också arbetet för ökad trafiksäkerhet en högt prioriterad uppgift för regeringen", skriver Messing i sitt svar.

Sedan lämnar Messing bara en redogörelse om förslag till väganslag som nu finns.

Gunnarsson har pekat på att Dalarna får näst minst pengar till den regionala trafikplanen.

Messing skriver att Dalarna fått en preliminär planeringsram på 367 miljoner kronor, men att Gunnarsson bortser från vägbygget mellan Falun och Borlänge, som beräknas kosta 470 miljoner och ligger utanför planen.

Hon pekar också på att alla län ska redovisa sina prioriteringar även med 50 procent mer eller mindre pengar. Regeringen ska sedan granska planerna och fördela definitiva ramar till länen.

"Granskningen kommer att grunda sig på hur pass de föreslagna åtgärderna bidrar till uppfyllelse av de transportpolitiska målen", skriver Messing.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons