Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen tar ansvar för isen i Djurås

Annons

Många undrar hur det kan komma sig att just Djurås ska ha en så dålig bana, när alla andra orter runt om i kommunen har fina och ofta välskötta banor.

Idrottslärarna vid Djuråsskolan har svaret: Det finns ingen som frivilligt har tagit åt sig jobbet i Djurås. På andra håll finns föreningar som ser till att banorna hålls i skick.

Nu menar idrottslärarna Titti Näs, Evalena Dahlkvist och Malin Stövling att Djuråsborna får sluta att lita på att kommunen ska sköta allt och att de själva borde engagera sig i exempelvis hockeyplanen.

- En enda vecka den här vintern har vi kunnat använda planen och då handlade det om rena "puckelpiståkningen", säger Malin Stövling.

Evalena Dahlkvist berättar att planen har spolats av kommunens vaktmästare när de haft tid.

- Kommer det snö, så får ungarna själva skotta undan några kvadratmeter, så de kan åka lite gran. Det är visserligen bra träning för dem, men å andra sidan tar skottningen bort för mycket av lektionstiden, säger hon.

Titti Näs skulle gärna se att någon förening, exempelvis föräldraföreningen, tog över skötseln av banan nästa vinter.

Lärarna säger att de inte är ute efter att "hänga" någon för att banan inte sköts, utan att de för barnens skull gärna skulle se att det fanns en fungerande hockeyplan.

- Helst skulle vi ju se att allt revs bort, både sarg och asfaltsunderlag, och att det i stället lades grus som underlag för isen, säger Evalena Dahlkvist.

Men banan hänger så att säga i luften. Ingen har ett uttalat ansvar för den och då blir det som det blir.

- Vem ordnar en plan som vi kan använda både på fritiden och på skoltid, undrar Evalena Dahlkvist.

Den som kan ge henne ett svar behöver bara lyfta på luren och ringa till henne eller någon av hennes kollegor.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons