Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen sprit till Afrodite

Annons

Folkets park i Söderbärke har förhandlat om kontraktet med gruppen Afrodite inför gruppens framträdande i Söderbärke-parken den 10 juli.

- Kravet om öl, vin och sprit är bortplockat, de får samma som alla andra artister, förtäring och bordsvatten, säger parkbasen Håkan Jansson.

Nyheten om att Afrodite krävde att få öl, vin och sprit till hela turnégruppen, tolv personer, har väckt starka reaktioner.

Även Folkets parkföreningen i Söderbärke kom fram till att kraven inte var rimliga. Genom att kontakta den centrala Folkets hus- och parkföreningen stod det klart att det finns regelverk som styr detta. Där framgår det klart att ingen alkohol får förekomma som föreningarna ska stå för.

Vill artisterna och bandet ha en fest där det ingår vin, öl eller sprit får de stå för det själva.

- Vi har ett nytt kontrakt via Folkets hus och park centralt och där är dessa extravaganser bortplockade, säger Håkan Jansson.

Det tidigare kontraktet var skrivet direkt med produktionsbolaget.

- Det känns skönt att detta är borta, det har inte känts riktigt bra, summerar Jansson.

Nu hoppas han på fint väder kommande onsdag när Afrodite uppträder i Söderbärkeparken.

- Nu har det regnat i flera veckor, det är hög tid att vädret vänder och vi får fint, säger Jansson.

För att få satsningen att gå runt behöver parken ett par tusen besökare. Afrodite vill ha 160 000 kronor i arvode och till det kommer kostnaden för ljudanläggningen.

- Vi räknar med att det kommer mycket folk med tanke på att de är mycket populära och tilltalar alla åldrar, framhåller Jansson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons