Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen skillnad i kostnader

Annons

Svar till Gabriel Kock och Henrik Bergman, den 15 oktober.

Herrarna försöker påstå att det kostar kommunen 1,6 miljoner kronor "att flytta dörren" på stadsbiblioteket. Entréns flytt är en del av en större ombyggnad av stadshuset som totalt sett inte ökar kommunens årskostnad för lokaler.

Då vi inte äger stadshuset, är det vår hyresvärd som bekostar investeringen. Entrén flyttas för att stödja utvecklingen av Fisktorget. Med relativt små medel öppnas ett av de viktigaste husen vid torget upp mot Faluån.

I kostnaden ingår också nybyggnad av tidningshörna, café och ny lokal för Galleri Hörnan.

Entrén till stadsbiblioteket är särskilt viktig då den passeras av 500 000 besökare per år. Jämfört med förslaget om en entré från Stora torget kostar det förslag som nu genomförs ungefär lika mycket.

När det gäller tillgängligheten, är den viktig i alla offentliga lokaler. Installationen av hissar gör att alla besökare kan förflytta sig mellan våningsplanen.

Skribenterna spär på politikerföraktet genom förenklade påståenden. Vi flyttar inte entrén för att göra av med pengar, vi har en idé och vision om ett öppet och modernt bibliotek, en mötesplats som kan bidra till att centrum utvecklas och blir trivsammare. Vi beklagar att ni inte kunde delta i fullmäktiges debatt om ert förslag, men att vänta hade kostat ytterligare pengar för de inblandade i projektet. Och det var väl ekonomin som var viktigast för er, eller hur?

JONNY GAHNSHAG (S

Mer läsning

Annons