Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen rusning - än

Annons

Kalle Thorsell blev varnad för att det kunde vara trångt på gymet i Vasahallen efter nyår. Men han är nästan helt ensam där.

-Kanske kommer det fler efter trettonhelgen, säger han.

Något nyårslöfte har dock inte tagit Kalle till gymet. Han är en gammal slitvarg där. Han brukar träna 3-4 gånger i veckan.

Ibland blir det spinning i Röda korsets lokaler eller simning istället. Framåt vårkanten tar han fram cykeln och ger sig ut i det gröna.

-Det är skönt att hålla sig i form och det känns bättre att dö knall och fall vid 80 än att bli ett paket på långvården, säger Kalle Thorsell som gärna skulle se lite nya ansikten i gymet.

Den yngste gymaren i dag är Viktoria Sagirova, sex år, som är här med sin pappa. Hon brukar vara i simhallen också och kan redan simma. Det lärde hon sig av mamma och pappa när hon var fem år.

-Förra året tog jag silvergrodan. Då ska man hoppa ner i vattnet och simma tio meter. Sedan ska man dyka ner i lilla bassängen och hämta en ring, berättar en stolt Viktoria Sagirova.

I gymnastiksalen finns ett gäng som tränar basket. Det är Mark Ndikumana och Isabel Ronsten som håller i träningen. Under julen har man haft lite extrapass, men efter helgen blir det som vanligt klockan 20-22 på fredagar.

Från början riktade sig träningen till ungdomar för att de skulle hålla sig borta från dumheter på stan.

Men efter hand har allt fler dykt upp. Nu är det ett gäng mellan 13 och 42 år som tränar tillsammans. Många är invandrare.

-Men det är öppet för alla. Vi skulle gärna vilja att det kom tjejer också för just nu är det bara killar, säger Isabel Ronsten.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons