Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen projektgrupp tillsatt för samarbete om kosten

Annons

Förslaget att kommunstyrelsen redan vid gårdagens sammanträde skulle tillsätta en arbetsgrupp under ledning av Anders Roos, Landstinget Dalarna länschef för kostverksamheten, föll alltså.

Det är möjligt att det blir ett samarbete framöver, men innan kommunstyrelsen på nytt får upp denna fråga på sitt bord ska alltså kommunens och landstingets samverkansgrupp ha berett frågan.

Rainer Hielle, v, yrkade att frågan skulle utgå. Nu överlämnades den istället till samverkansgruppen som finns sedan flera år tillbaka.

I Hudiksvall lagar landstinget maten åt kommunen och det uppges bli billigare för kommunen än att ha egna kök.

Vad som händer med Mora kommuns kök och den anställda kostpersonalen där ifall landstingets kök vid Mora lasarett kommer att laga maten framöver är det ingen som vet.

- Men jag tror inte att det handlar om några negativa konsekvenser för de anställda, säger kommunalrådet Lars Matsson-Frost, c.

Från början var det Landstinget Dalarna som erbjöd kommunen ett samarbete.

- Landstinget erbjöd sig att utreda möjligheterna till ett samarbete för att få en bättre kvalitet på maten till ett billigare pris. Det ligger i linje med våra ansträngningar att leta efter förbättringspotential, säger Matsson-Frost.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons