Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen populär skattehöjning

Annons

Landstinget har tappat kontrollen över ekonomin. Skattehöjningen med 80 öre slår hårdast mot dem som tjänar minst, framhöll riksdagsmannen och landstingspolitikern Rolf Gunnarsson, m, vid ett offentligt möte som moderaterna i Gagnefs kommun häromdagen arrangerade i Björbo. Han menade att socialdemokraterna Alf Johansson och Inga-Lill Persson inte klarar av att driva landstinget. Han tog även upp frågan om skatteregler för omarronderingar.

- Det är tyvärr inte lätt att få förståelse för ämnet omarrondering i en riksdag som är mycket storstadsfixerad, sade han.

Svar om sporthall

och skateboardramp

GAGNEF

u Fritids- och idrottsnämnden har besvarat ett antal frågor som ställdes under den gångna vinterns Ungdomsforum.

Tidningen har tidigare redogjort för en del av frågorna och svaren, som skickats till ungdomsrådet.

Många ungdomar funderar över om och i så fall när kommunen kan bygga en sim- och sporthall. Nämnden betonar att den är angelägen om att ett sporthallsbygge blir av.

- Det hänger på pengar och på att politikerna ska bestämma var en eventuell hall ska ligga. En simhall är en mycket dyr anläggning och en sådan kommer förmodligen inte att bli aktuell på mycket lång tid, heter det i svaret.

Beträffande möjligheterna att utveckla fritidsverksamhet för handikappade svarar nämnden att föreningarna just nu får ge nämnden besked om de har möjlighet och intresse att ordna verksamhet eller prova-på-dagar för handikappade.

Det finns ett intresse för och behov av en skateboardramp i Mockfjärd. Nämnden berättar att reglerna är oklara när det gäller bidrag till anläggningar som inte är avsedda för någon speciell förening.

- Om en grupp är intresserad av en ramp kan den skriva till oss så tar vi upp en diskussion, svarar nämnden.

Mer läsning

Annons