Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen orsak till oro!

Annons

Kommentar till Anna-Lisa Hedengren:

Som resultatenhetschef för RE vård och gruppbostäder och därmed Hällsjöhemmet vill jag med dessa rader räta ut de frågetecken jag förstår BT-läsarna får efter att läst Anna-Lisa Hedengrens insändare.

Får de boende ej komma upp ur sina sängar?

Viktigt att veta är att de flesta som bor på Hällsjöhemmet orkar ej vara uppe en hel dag. De behöver vila mellan måltiderna och det är inte heller bra för en person som ej själv kan förflytta sig, att sitta för länge i sin rullstol.

Personalen på en avdelning får hela tiden prioritera sina arbetsuppgifter, eftersom det varje dag händer saker man inte tänkt sig när arbetsdagen börjar.

Alla boende får varje dag sin personlig hygien tillgodosedd, mat och dryck och på sig sina kläder. Grundtanken är att alla som vill och kan, ska komma upp under dagen, och det får man. Det har dock hänt vid några tillfällen att boende ej fått komma upp.

Jag ska se över när det har hänt och se vad som kan göras för att undvika detta i framtiden.

Personalen inom vård och omsorg har ett tungt, viktigt och ansvarsfullt arbete som de genomför på ett professionellt sätt. Här är Anna-Lisa Hedengren och jag väldigt överens.

Sedan vet jag att personalen ibland känner vanmakt för man tycker att man borde hinna med mer.

När det inte är fullbelagt på avdelningarna försöker vi, när det är möjligt, att ha något mindre personal för att när det är extra tungt, vid exempelvis vård i livets slut ta in extra personal.

Minskning av personal görs aldrig vardagkvällar eller helger.

Personaltätheten var förra året 0,97 årsarbetare vilket, om man jämför nationellt, är en hög siffra.

Visst har också vård och omsorg, liksom alla andra verksamheter i kommunen, en budget som vi ska hålla.

Varje person som är sjukskriven är en för mycket. Men både den korta sjukfrånvaron (upp till 3v) och den långa sjukfrånvaron har från föregående år minskat. All sjukfrånvaro är inte heller arbetsrelaterad.

På Hällsjöhemmet finns enhetschefer på respektive avdelning, och jag vet att de arbetar hårt tillsammans med all personal för att Hällsjöhemmet fortfarande ska vara ett sjukhem som är berömt för sin goda omvårdnad.

Ni som bor i Boränge kommun behöver inte vara oroliga för att era nära och kära ej får en god vård och omsorg i kommunens särskilda boenden.

Anhöriga är en viktig resurs och jag liksom Anna-Lisa Hedengren välkomnar er till ett besök på Hällsjöhemmet!

PIA JOELSON

Mer läsning

Annons