Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen nattbevakning

Annons

BRÅ, Brottsförebyggande rådet, bjöd in till mötet. Förhoppningen var att många intresserade, både privatpersoner, företagare med flera skulle komma till mötet, men förutom BRÅ var det bara en handfull personer närvarande.

Vid ett möte i början av december deltog Eskil Landenberg från Hedemora som berättade om föreningen som bildats i Hedemora och som utför bevakning i stan med omnejd.

- Deras arbete är framgångsrikt, det finns tecken på att inbrotten minskat i Hedemora, förklarade Erik Gatu från polisen, som deltog vid tisdagens möte.

- Jag hade hoppats att vi fyllt hela lokalen. Visst skulle det vara bra med nattpatrull, men var tar vi folket, undrade Marie-Louise Boström, ordförande i BRÅ i Säter.

Vid mötet diskuterades kring både brott av äldre och ungdomar och också om Nattvandrarnas arbete ute på stan speciella kvällar då mycket ungdomar är ute.

Några boende i Siggebo fanns på plats. I området har det varit många brott, bland annat bilstölder och inbrott i bilar.

Här är det nu på gång med att starta grannsamverkan och ett möte hålls i lokalen i Siggebo den 15 april om detta.

- Vi har haft grannsamverkan i fem-sex år nu i Burhagen på Alvägen och Aspvägen. Sedan dess har vi haft bara en bilstöld och det är allt. Om det beror på grannsamverkan eller ej vet jag inte, sade Marie-Louise Boström.

Vid mötet underströks vikten av att alla som utsätts för brott anmäler det till polisen. Även om det kan tyckas onödigt då många "småbrott" inte klaras upp.

- Varenda anmälan som kommer in bedöms. Finns det vittnen, någon som har sett eller hört någon, då startas en förundersökning, berättad Erik Gatu.

Poliskontoret i Säter, som är öppet fyra timmar i veckan, på torsdagar mellan klockan nio och ett, diskuterades.

Önskemål finns bland annat från BRÅ om utökat öppethållande.

Något större besökstryck har det hittills inte varit på poliskontoret. Det har inte precis varit kö med folk, berättade Gatu.

På poliskontoret kan anmälningar om brott ske, inlämning av hittegods, passansökan, ansökan om vapenlicens med mera.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons