Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen musikfinal för FatSouls

Annons

Det var fullt ös, medvetslös som gällde i den tredje deltävlingen i Musik Direkt i söndags. Publiken i medborgarhuset fick smaka på det ena hårda riffet efter det andra. Men som några lugnande piller så fanns också lite skönsång och ballad med i spelet.

I tre veckor har över 30 olika band från hela Dalarna tampats om fyra platser till den stora länsfinalen på Cozmoz i Borlänge den 3 april. De första två gjordes upp i Säter och Rättvik och nu i söndags var det Vansbros tur att stå som värd. Tävlingen, som anordnas med stöd från Musik i Dalarna, är öppen för ungdomar i åldrarna 13-19 och är Sveriges största ungdomstävling i musik med nära 10 000 anmälda band.

Publiken i teatern fick inte se riktigt så många men väl åtta stycken, presenterade av mjukishårdningen Jonas "Heavy" Stentäpp himself. Vi fick se allt från klassiska ballader till metall hårdare än granit. Vansbropubliken fick även se hemmahoppet FatSouls, från Äppelbo, som spelade läskig så kallad horrorpunk och var det i särklass mest sminkade bandet för kvällen.

Medan juryn sammanträdde tog vi andra paus för att rätta till frisyerna efter allt headbangande i salongen.

Efter några minuter stod det klart vilka som skulle till den stora länsfinalen.

Det var "hårdråttarna" Hartwig från Falun, metallbandet Cavalince från Malung, L.A. från Ludvika/Fredriksberg, som spelade blandpop, och punkrockarna Substers från Smedjebacken.

JONAS BLOM / PRAKTIKANT

Mer läsning

Annons