Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen mer hall i Malung i vår tid!

Annons

Det är vi pensionärer som byggt upp det välfärdssamhälle ni unga lever loppan med. Vi kräver med eftertryck en civiliserad äldrevård. Vi slet som djur från sju till fem utan lediga lördagar och med två veckors semester.

Vi åkte cykel till jobbet i ur och skur, vinter som sommar. Vi bodde i rum och kök med vedspis och saknade wc och badrum. Med våra bara händer byggde vi Sverige: husen, industrierna, varuhusen, skolorna, sjukhusen, äldreboende, kraftverken, vägarna, gatorna och bilarna.

Vi arbetade ihop pengar till a-kassa, sjukkassa, sjukvård, folkpension, ATP, åldringsvård och så vidare. Vi slet för att ni unga skulle få en bättre utbildning än vi fick.

Malung har redan ishallen, blå hallen, curlinghallen, skyttehallen, Jofahallen, simhallen och ridhallen. Dessutom Byråsen, bandyplan, flera tennisplaner och fotbollsplaner samt många elljusspår.

Det är skamligt att ens diskutera ytterligare en hall, samtidigt som äldrevården ska minskas med fyrtio tjänster, och de gamla får frusen mat från Sala en gång i veckan. Både kommunens och Malungshems dåliga ekonomi kräver i stället neddragning av de hallar ni redan har.

Glöm därför den mindre hallen i Fällen, vi har inte råd med fler hallar i vår tid. För övrigt är det Sälens tur nästa gång.

För att inte Malung ska svälta i hjäl krävs mer liv och rörelse på gågatan. Flytta inte biblioteket och riv inte gallerian.

Pensionär

Mer läsning

Annons