Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lösning i sikte under vårterminen

Annons

Ofta får mellan 5 och 10 elever stå på bussen.

Efter flera svåra bussolyckor är föräldrarna oroliga över barnens säkerhet.

Men allt tyder på att inget kommer att göras under vårterminen.

- Jag har hört med Koppartaxi och de har inga bilar lediga vid den tiden på morgonen, och man kan inte begära att de ska köpa in, för vid 9-tiden har vi inte en körning, säger skolskjutsansvariga Harriet Sjögren.

Sågmyraföräldrar har talat med Dalabuss, men det finns inga regler som hindrar människor att stå i bussar, utom en begränsning när det gäller axeltrycket. Bussbolaget anser att skolan ska ändra på schemat, eftersom det finns gott om plats på andra turer.

- Det är svårt att ändra schemat, det blir en dominoeffekt som drabbar hela planeringen. Vi får titta på detta inför hösten, säger distriktschef Kajsa Henriksson som har talat med rektorer och lärare.

- Jag förstår att föräldrarna vill att barnen ska sitta säkert, samtidigt tänker jag på alla bussar som dagligen går fullpackade, där det inte ens finns en ståplats kvar, säger Kajsa Henriksson som också är bekymrad över att skoldagarna skulle bli längre för Sågmyrabarnen om man skulle lägga om språkvalen. Som det nu är så åker de ju buss innan skolan börjar.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons