Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lek för barnen

Annons

Okända personer har under helgen vandaliserat förskolans nya lekplats. Barnens nyplanterade bärbuskar har ryckts upp, kompostlådan har tömts i barnens lekbåt, vattentunnor har välts.

- Det är inte roligt att de drar upp vinbärsbuskarna när de är så himla små, säger förskoleeleven Moa Skogs.

Den speciella teknikbana som nyss blivit klar, med linbanor och olika hinder, hade rivits ner. Det som skulle växa upp till en trädkoja av pilträd låg som uppryckta pinnar på marken.

- Det känns så meningslöst att de förstört för barnen, säger förskolläraren Åsa Darlöf.

I går fick personalen på förskolan börja med att prata om förstörelsen av det som skulle bli en ny och spännande lekplats för barnen.

- Det är viktigt att vi pratar med barnen om det som hänt. De kommer förmodligen aldrig att göra likadant när de blir stora eftersom de vet hur det känns att bli drabbad, säger Åsa Darlöf.

Personalen på förskolan Hälsingberg har lagt ner mycket tid på att skapa den nya lekplatsen, speciellt mycket tid hade lagts på att få pilträden till kojan att växa.

- Vi har egentligen inte tid att göra något av det här som nu blivit förstört, därför känns det extra jobbigt, säger Britta Olsson.

- Vi funderade från början på om vi skulle våga satsa på att bygga den här lekplatsen, om den skulle få vara kvar, säger Åsa Darlöf.

Händelsen ska polisanmälas, men det finns inte särskilt mycket spår efter förövarna annat än själva skadegörelsen. Personalen själva mistänker att det handlar om ungdomar som bara varit ute för att förstöra.

- Nu ska vi försöka bygga upp det här igen. Både vi och barnen vill göra i ordning allt som det var förut, avslutar Britta Olsson.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons