Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lättöl i centrum

Annons

I samband med att beslutet togs om att bygga om torget och anlägga en stor lekplats i anslutning till området, kom det upp en diskussion om vad som skulle göras åt den konsumtion av alkohol som förekommer där.

Ett av problemen har varit att kontrollera vad det är för något som dricks av det klientel som vanligtvis befolkar torget.

Genom att ändra de lokala ordningsföreskrifterna så ingen form av alkohol accepteras blir det enk-lare att kontrollera och ingripa.

För att förankra åtgärden har kommunalrådet Leif Nilsson och Jörgen Lindkvist bjudit in några av de som håller till på torget till en diskussion.

- Det blev en mycket givande diskussion och de hade flera bra idéer som exempelvis att gatan mellan torget och lekparken borde stängas av, säger Jörgen Lindkvist.

Lindkvist berättar vidare att det även togs upp att torget och dess omgivningar inte i fortsättningen kan fungera som en toalett.

- Ibland stinker det av urin utanför kommunhuset, så kan vi inte ha det i fortsättningen och vi fick förslag om att sätta upp en toalett.

- Det finns modeller som städar sig själva och det skulle kunna vara en lösning, fortsätter Lindkvist.

Den nya ordningsföreskriften innebär att en familj inte kan ta med sig en picknick-korg till lekparken och dricka en lättöl eller cider till maten.

- Visst är det så, men jag tror inte att det ska bli något större problem, säger Lindkvist.

Kommunen har även ansökt om att det vaktbolag som anlitas ska få möjlighet att avhysa personer som är berusade eller på annat sätt stör ordningen.

- Jag tror att det är viktigt att vi från början har en klar linje om att vi inte accepterar något, barnen ska kunna leka i lugn och ro på den nya lekplatsen och torget ska vara attraktivt för exempelvis torghandeln.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons