Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kyrko- debatt om "kalender- flickorna"

Annons

Det blev ingen debatt om "Kalenderflickorna" eller Mora kyrkliga samfällighetens sponsring av Mora IK under tordagskvällens sammanträde i samfällighetens kyrkofullmäktige .

Ledamoten i Mora kyrkofullmäktige, Brita Maria Nordström, hade i en skrivelse tagit upp elva delfrågor, angående kalendern och sponsringen, till ordförandena i kyrkorådet och kyrkonämnden.

Ordföranden i kyrkorådet, Jons Ingemar Larsson, uppgav inför fullmäktige, att både han och nämndens ordförande Bernice Holknekt tagit del av de elva frågorna först dagen innan torsdagens sammanträde.

- Vi vill en behörig tid på oss att besvara frågorna och räknar med att redovisa svaren på nästkommande sammanträde. Det preliminärt satt till den 27 januari nästa år.

Brita -Maria Nordström uppgav inför fullmäktige att de öppna frågorna skickats in till kansliet för en vecka sedan.

Efter sammanträdet sade Brita-Maria Nordström till tidningen att kansliets rutiner angående hanteringen av insända frågor borde ses över.

-Det vore bra att handlingar, som mina frågor, skickas över så fort som möjligt till de som berörs. Nu kommer debatten kring de här frågorna att rivas upp igen i början av nästa år.

Bland de frågor Brita-Maria ställde var hur det kom sig att avtalet om sponsring av Mora IK:s elitsatsning undertecknades i juni och beslut i vederbörlig nämnd togs först under hösten.

Angående kalenderflickorna undrade Brita Maria i skrivelsen vilka beslut, i vilken instans, är grunden för den protest, som, även i Brita Marias namn som förtroendevald i församlingen, lämnats mot den kalender som 1,6 miljoners-klubben publicerat?"

Inbrott vid Mora Telecom

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons