Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen katastrof för rockmusiken

Annons

Efter giftermål och barnafödande brukar de flesta tjejer med rockdrömmar lägga sina ambitioner på hyllan. För tjejerna i Cattastrof är det tvärt emot.

- Det är först nu som barnen blivit så stora att vi kan ägna tid åt musiken, säger Christina Haltiner som är bandets trummis.

- Vi startade för ett halvår sedan men det är först nu som vi känner att vi verkligen vill satsa på det här, säger Christina.

Själv har hon ett förflutet som hårdrockare i tjejbandet The Witches som under det tidiga 80-talet fick alla testosteronstinna grabbar att dregla framför länets scener. Numera är hon stadgad fyrabarnsmor och arbetar som barnmorska i Vansbro.

- Jag har länge varit sugen på att börja igen så det känns otroligt kul att vi lyckats få ihop det här bandet, säger Christina.

De övriga i bandet är sångerskan Annelie Ytterberg, förskollärare som också hon bor i Vansbro. Gitarristen "Catta" Eriksson, massör från Borlänge och med pojkvän i Vansbro, och Annika Persson, basspelande bryggeriarbetare från Grängesberg med Vansbroanknytning genom sin sambo som är trummis i Keen Hue. Samtliga är i åldrar mellan 30 och 40 år, men att de kommit upp i åren är enligt dem själva absolut ingen nackdel.

- Tvärtom. Vi har ju fördelen att ha växt upp med rocken när den var som allra bäst, säger Christina.

Repertoaren består i huvudsak av rockcovers med tonvikt på -80 och -90-talet men även modernare rock och en och annan schlager.

- Vi har bred smak och spelar låtar av alla från Anastacia och Alanah Myles till Lena Ph, Da Buzz och ABBA, säger den rockande barnmorskan Christina Haltiner.

För den som vill höra hur bandet låter finns chansen på fredag då "tanterna" i Cattastrof intar scenen på restaurang Dido i Vansbro.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons