Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen i utvisningsbåset på russindisko

Annons

Det är torsdag eftermiddag och en ansenlig mängd bilar står parkerade utanför Fundiahallen. Men det är inte ishockey som pågår utan till toner av dansbandet Skarvarna som människor motionerar i hallen denna dag.

Åh, åh, Julie strömmar ur högtalarna och det är bugg som dansas.

Ett 70-tal PRO-are och SPF-are glider omkring på det för dagen nyttjade dansgolvet. Här svänger man sina lurviga och sitter ner gör man först när det är fikapaus eller benen inte orkar.

Det är inget sprattelvatten inblandat, ingen sitter i utvisningsbåset och musiken är på en nivå så att man kan prata med varandra utan skrika.

Mellan bugg, hambo och foxtrot får vi veta av de dansande att de kommer från många olika håll, bland annat Köping, Skinnskatteberg, Grängesberg, Avesta och Fagersta.

-Det här är ett av de trevligaste banden. Repertoaren är helt okej och det svänger. De spelar dansvänligt, inte så mycket umpa, umpa, säger Jan Forsman från Skinnskatteberg.

Arrangörerna Smedjebackens hockeyklubb hade bokat in det populära bandet Skarvarna.

- Det här är tredje gången som vi arrangerar dans. Tyvärr snöade det i morse och det gjorde nog att en del blev bortskrämda. Det brukar vara fler, säger Claes-Håkan Hult i SHC.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons