Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gräddfil till semlan

Annons

I går stod det fettisdagen i almanackan. På konditori Focus heter det semmeltisdag, helt naturligt. Försäljningen av semlor nådde årsbästa i går, kanske högsta noteringen någonsin.

Marina Dellstrand har arbetat på konditori i 30 år och kan vittna om att den gräddiga bullen blivit allt mer populär.

- Uuuh ja, det är otroligt. Det ökar för varje år, jag vet inte varför, säger hon och laddar kaffebryggaren och hjälper till att lokalisera ett antal beställda semmeltårtor.

Runt 5000 semlor brukar Focus-folket baka en fettisdag, ungefär fem gånger så många som en vanlig tisdag. I går blev det troligen fler, enligt prognoser vid 15-tiden.

Bageriet i källaren såg ut som tomtarnas julverkstad där personalen och extrainkallade blandade deg, skar lock och spritsade grädde.

Produktutveckling är ju tidens tecken, men på semmelfronten är det fortfarande den "vanliga" som säljer bäst.

Tvåa kommer dubbel-semlan, som i år är prydd med ett rosa marsipanhjärta på Focus.

ÃTrea ligger vaniljsemlan, många är ju allergiska mot mandeln i marsipanen.

Fyra ligger saffrans-semlan.

Kön sträcker sig ut mot Myntgatan, men ingen är grinig.

Konditori Focus började sälja semlor den 2 januari, ändå är suget så stort, det förvånar Marina Dellstrand.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons