Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gräddfil för oss

Annons

Svar till Sven Ericsson,

den 17 januari.

Jag har faktiskt bara på omvägar hört att vi riksdagsledamöter inte ska omfattas av trängselskatten i Stockholm. Personligen tycker jag att vi självklart, som alla andra, ska betala. Det vore väl viktigare att folk inom sjukvården, hemtjänsten och andra viktiga områden skulle ha gratis passage.

Jag har skaffat en transponder till min bil och jag kommer att betala mina eventuella resor själv. Inte en spänn ska skattebetalarna få stå för då det gäller mig och trängselskatten. Ta det som ett löfte.

Jag kommer att rösta nej om ärendet om fria trängselskatter för oss skulle komma till riksdagen för ett avgörande. Det här är lika knäppt som att vi i riksdagen har 6000 kronor i månaden i tillägg för alla som sitter i riksdagsstyrelsen. Det är en styrelse utan större ansvar. Det var i den frågan jag var totalt ensam, från början, men arbetet att tillägget ska tas bort fortsätter jag. Jag har en motion om detta.

Slutligen skriver jag om Tiskens vårdcentral. Ja, någon nedläggning får inte äga rum förrän de ansvariga talat om hur vården för oss 16000 personer, som tillhör Tisken, ska klaras.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons