Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen föräldragrupp i Falun?

Annons

Vi flyttade hit min man och vår fyra månader gamla dotter och jag, för två månader sedan. Före flytten tog jag kontakt med Tiskens BVC i god tid och berättade hur viktigt jag tycket det var att komma med i en föräldragrupp. Inga problem sa den vikarierande barnsjuksköterskan.

Hon beskrev en massa olika grupper som fanns och att de skulle ta väl hand om mig. Vad kul! Min magkänsla sprudlade till och steget mot Falun kändes genast mycket lättare. Det här kommer att blir bra!

Väl på plats i Falun ringde jag upp och frågade om föräldragruppen. Svaret blev att "vi ska gå igenom det när vi träffas".

Men någon föräldragrupp fanns inte. De tror att det skulle passa mig att gå till Kristinegårdens öppna förskola. Jag kände mig ledsen och besviken. Öppen förskola ska man inte gå till med en baby som bara är fyra månader.

Jag ringde till barnsjuksköterskan, hon kollade och tipsade mig om Dialogen. Jag ringde dit och pratade med en trevlig tjej som blir förvånad.

Gruppen har inte det som jag är ute efter utan är mer inriktade på att diskutera hur man ska sätta gränser med mera. Hon förstod inte varför BVC skickat mig dit. Än en gång känner jag mig besviken och denna gång uppgiven.

Är det här ett bra sätt att ta hand om en nyinflyttad som inte känner till vad som finns i Falun. Är jag ensam om att inte hamna i en föräldrargrupp eller finns det fler därute? Jag sitter nu här och längtar hem...

BESVIKEN NYINFLYTTAD!

Mer läsning

Annons