Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen delbetalning för industrihuset

Annons

Det var vid kommunfullmäktiges sammanträde den 21 februari som försäljningen av industrihuset fanns med på dagordningen. Stabschefen Olle Emanuelsson och kommunalrådet Gunnar Magnusson hade efter förhandlingar med köparen utarbetat ett köpeavtal där summan på en miljon kronor skulle delas upp på tre år, något som vållade en livlig debatt.

Centerns Uwe Weigel menade att det i dag är så billigt att låna pengar att det inte fanns någon anledning för kommunen att agera bank med räntefria "lån". Gunnar Magnusson (s) hävdade dock att förhandlingarna nått till en punkt där risken fanns att köparen skulle dra sig ur affären om inte kommunen godtog den treåriga avbetalningen.

Beslutet blev ändå att sälja industrihuset för en miljon kronor men att utformningen av köpeavtalet skulle återremitteras till kommunstyrelsen.

Även från företagarhåll kom kritik mot försäljningen.

- Skulle det vara svårt för ett så stort företag att låna en miljon till köpet? Det tror jag inte alls på. Om banken är tveksam till att låna ut en miljon till köpet så borde väl kommunen verkligen dra öronen åt sig. Det betyder ju att banken inte tror på företaget!

Det sade Jan Hoen, delägare i Västerdala service och en av hyresgästerna i industrihuset som själv nyligen köpt Fortums lokaler i Grönalid för motsvarande summa.

Kommunstyrelsen verkar ha tagit åt sig av kritiken och när ärendet behandlades på tisdagen beslutades att köpesumman ska betalas kontant vid tillträdet den 1 mars.

Industrihuset värderades för drygt ett år sedan till 5,5 miljoner kronor och kommunen står efter tisdagens beslut nu helt utan industrilokaler till uthyrning.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons