Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen babershop-julshow i år

Annons

- Det är givetvis med blandade känslor. Jag kommer verkligen att sakna att få publikens gensvar och det är klart att det känns tomt men det är en välbehövlig andningspaus, säger Anna-Maria Nyström, dirigent och kapellmästare för julshowen i Kristinehallen.

Det är onekligen ett populärt julnöje som i år tar time out. Förra året såldes de 5 000 biljetterna till de nio föreställningarna slut på ett par timmar.

Det är en rad olika saker som i år har gjort att barbershop-sångarna har bestämt sig för att ställa in sin julshow. Dels hade man problem med att besätta ensemblen och dels visade det sig att Kristinehallen redan var bokad de datumen som julshowen var tänkt att gå av stapeln.

- Det hade säkert gått att lösa men när det var flera olika saker så bestämde vi oss för att ta en paus. Men vi kommer igen nästa år, lovar Anna-Maria Nyström .

- Det här är ju hårt arbete för alla inblandade och vi behöver ta en paus för att hämta kraft och inspiration.

- Bägge körerna läger ner oerhört mycket tid på det här, först arbete på dagen och sedan övar vi fram till tolv på natten. Det tar väldigt mycket tid och energi.

Nu tänker man under hösten i stället satsa på att spela in en cd.

- Vi har ju inget bra dokumenterat material och nu har vi plockat ut god bitarna som vi tänker spela in på en cd.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons