Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ärtsoppa i centrum

Annons

- Vi började med ärtsoppefesten för cirka 15 år sedan och det var väldigt populärt fram till för två år sedan. Nu ska vi hitta på något nytt jippo som ersätter ärtsoppefesten i slutet av oktober, säger Bror Eriksson.

Ordföranden i köpmannaföreningen berättar också att man har bestämt sig för att investera i ett nytt flaggspel som ska hängas över flera av centrumgatorna i sommar.

- Flaggspelet består av små nationsflaggor för 14 nationer och kommer att sättas upp i slutet av maj. Det kostar oss cirka 50 000 kronor och vi räknar med att vi kan använda det i några år. De här flaggspelen slits snabbt.

110 företag i Ludvika är medlemmar i föreningen och runt 30 av dem fanns representerade när föreningen i onsdags höll årsmöte i Åhléns restaurang. De 47 närvarande personerna underhölls av begåvningen Heidi Baier som sjöng och spelade gitarr.

Nyttig information gavs av Benny Lindgren och Stefan Martinsson från EU-projektet småföretagartillväxt. Det framkom att köpmännen har möjlighet att få olika former av stöd från EU-projektet.

En högaktuell fråga bland stans politiker, organisationen Företagarna och flera insändarskribenter är regeringsbeslutet om riksvägen. På köpmannaföreningens årsmöte diskuterades ärendet inte alls.

- Riksvägsbeslutet har vi glömt, nu måste vi se framåt, säger Bror Eriksson och upplyser om att föreningen inte haft eller tänker inta någon officiell ståndpunkt i ärendet.

- Jag skulle gissa att hälften av våra medlemmar är för riksvägsbygget, hälften emot. Har man verksamhet ute i Östansbo så är man kanske för projektet medan köpmän inne i centrum kan ha en annan uppfattning.

Valen innebar att Bror Eriksson omvaldes som ordförande för ett år. Även i övrigt så har styrelsen samma utseende när det gäller de ordinarie ledamöterna. Dessa är Anne-Marie Almén, Håkan Druvefors, Jan Fryksell, Per Funke, Rüdiger Foitzik, Gudrun Marnefeldt och Karin Eriksson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons