Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen anledning att centralisera sjukvården

Annons

Svar till Rolf Högberg 17/7:

Rolf Högberg borde ifrågasätta det val som politiker och tjänstemän i landstinget vill att han skall göra.

Det är inte fråga om ifall vi vill hängas med ett svart eller ett vitt rep. Vi vill inte hängas alls.

Det finns i dag ingen som helst anledning att centralisera sjukvården till Falun. Herr Högberg pekar ju själv i artikeln på att ambulanspersonalen kan stå i ständig kontakt med "experterna" i Falun.

Då kan också Ludvika lasarett stå i ständig kontakt med, inte bara "experterna" i Falun utan med de verkliga experterna i hela Sverige.

De verkliga experterna har för länge sedan flytt från ett landsting som inte har någon klar kurs mer än att förlägga all verksamhet till Falun.

Landstingsledningen har upp-enbarligen räknat ut att vägen från Falun till Ludvika är dubbelt så lång som vägen från Ludvika till Falun.

Även om de har bestämt att sjukresorna skall vara "kostnadsneutrala" så kostar det i alla fall oss skattebetalare stora pengar med alla dessa resor.

Så, Herr Högberg, i stället för att låta enorma ytor stå tomma på Ludvika lasarett och kosta pengar för skattebetalarna, borde du arbeta för att utnyttja de resurser som landstinget i dag negligerar.

Se till att utlokalisera avdelningar till de mindre lasaretten. Detta kommer att betyda att Falubor måste åka till Ludvika, Avesta eller Mora ibland (hemska tanke).

Men, och mycket viktigare, det betyder också att hela Dalarna får leva.

Det betyder att nattakuten kan vara kvar och till och med utökas.

Det betyder att befolkningsminskningen i Dalarna troligen bromsas.

Jan-Erik Wingård,

Våghalsen

Mer läsning

Annons