Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingemar Granqvist

Annons

Efter en längre tids sjukdom kom så det besked vi fruktat, men samtidigt kanske förberett oss på.

Ingemar Granqvist, vår käre sångarvän finns ej längre bland oss i Tunakören! Vi hoppades i det längsta att Ingemar skulle bli fri från sin sjukdom och komma tillbaka till sin tomma plats i tenorstämman och även till sitt uppdrag som kassör och styrelseledamot i kören.

Ingemar var en trogen körmedlem som sjungit i kören i mer än 30 år. Sällan missade han någon övning eller något framträdande. Med sin säkra och fina tenorstämma betydde han mycket för oss i kören. Genom att alltid ha glimten i ögat och vara beredd att lyssna på andra, var han också socialt väldigt betydelsefull för körens medlemmar. Kören har under åren gjort ett stort antal resor tillsammans. Så gott som alltid var Ingemar med.

Även i sådana sammanhang spred Ingemar glädje och tog stort ansvar för arrangemang och genomförande av såväl det praktiska planeringsarbetet som också själva körframträdandena. Ingemar hade även sin givna plats då något i körsammanhang skulle spexas till. Han tog gärna på sig baskern för att gestalta Evert Taube eller tog fram sin gitarr och framförde någon underfundig visa av Olle Adolfsson.

Saknaden är nu stor och tomrummet efter Ingemar blir svårt att fylla, när vi i kören sjunger vidare. Vi kommer alltid att påminnas om Ingemar, då vi tar upp såväl glada som vemodsstämda sånger. Var och en av oss kommer alltid att förknippa vissa sånger och texter med Ingemar. Just nu har de flesta av oss sånger med texter som "Jag unnar dig allt gott", "Må din väg gå dig till mötes", "Jag ska gå genom tysta skyar", "Inte ens en grå liten fågel", "Det är vackrast när det skymmer", i våra tankar. Vi vet dock, att vi med tidens gång också kommer att bli påminda om och känna fläktar av Ingemar, då vi sjunger glada och humoristiska visor och sånger. På detta sätt kommer det ljusa minnet av honom att för alltid leva bland oss körsångskamrater.

Våra tankar går också till Ingemars maka Inger samt barnen Mats och Jenny med familjer i deras svåra stund.

TUNAKÖREN

Mer läsning

Annons