Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingelas framtid handlar om skinn

Annons

Ingela Lundin har tidigare arbetat inom skinnindustrin, men även inom hotellbranschen. Men det är just skinnet som har intresserat henne mest. Hon gör också sina egna modeller och mönster och hennes produktion som hittills mest inriktat sig mot kvinnor är också mycket modeinriktad.

- Sen jag startade företaget har jag haft fullt upp och jag tror på en framtid inom det här yrket, säger Ingela Lundin som just nu förbereder sig för att under Melodifestivalveckan i Falun vara på Scandic Hotell vid Lugnet och visa sin modekollektion i skinn.

- I stort sett kan kunden få ett plagg som man vill och det finns också oanade färgmöjligheter när det gäller skinn i dag. Jag har till och med tillverkat en bröllopsklänning i vitt skinn säger Ingela Lundin.

Det är mest kjolar, klänningar, byxor och jackor som hon syr men även handskar och mössor i skinn ingår i kollektionen.

- Om det går bra på mina skinnmodevisningar i Falun räknar jag med att också ha liknande visningar i Sälen under vintern, säger Ingela Lundin som också kommer att försöka att nå artister och få dem intresserade av skinnplagg från Malung.

Ingela Lundin har inrett en egen ateljé i ett uthus i Mobyn där hon bor och ensam arbetar inom företaget.

Att få specialtillverkade plagg på det här sättet är unikt eftersom det inom skinnbranschen mest handlat om att man syr modeller i ett visst antal plagg. Här handlar det om måttsömnad som inriktar sig på den enskilde kunden.

- Jag trivs mycket bra med det här jobbet och som det verkar finns det också en marknad för plagg som sys efter kundens önskemål, säger Ingela Lundin.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons