Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingarvet färgläggs

Annons

Lastbilschaufförer och andra kunder som kört vilse, har varit en alltför vanlig syn på Ingarvet. Därför tar nu företagarna på industriområdet krafttag för att göra det lättare att hitta.

Så här kommer det nya Ingarvet att se ut:

Ingarvsvägen, som blir områdets huvudbana, kommer att få gul markering som ska synas på lyktstolparna. De vägar och slingor som ligger på höger sida, om man kommer från gamla Leksandsvägen kommer att få grön markering. De till vänster får röd färg. En blå slinga kommer att gå förbi halkbanan och Trafiksäkerhetsverkets lokaler.

Ambitionen är sedan att varje företag kommer att få ett nummer som besökarna lätt ska kunna se från vägen. En framtida adress på Ingarvet kan alltså bli röd 8 (röd väg företag 8).

Vid infarten till Ingarvet kommer det att sitta information om färgerna och företagens nummer.

- Fördelen med det här systemet är att exempelvis en lastbilschaufför snabbt ska kunna hitta till rätt område inom Ingarvet och därefter kunna leta sig fram till rätt företag. Vi ska slippa uppleva besökare som kör omkring på hela Ingarvet för att hitta rätt, säger Lars-Erik Fix.

Det ska också bli lättare att komma in på Ingarvet. I höst börjar arbetet med att bygga en ny rondell i korsningen Ingarvsvägen och Ryckepungsvägen. Det ska bli en rondell som är specialanpassad till det nämnda färgsystemet.

- Där har det varit oroligt och trångt. Ibland har detta också resulterat i små men onödiga bilkrockar, menar Lars-Erik Fix, som är en av eldsjälarna som engagerat sig i arbetet med att lyfta industriområdet Ingarvet.

- Jag tycker det är viktigt att det händer något positivt på Ingarvet. Det är annars lätt att det blir mycket prat och liten verkstad. Nu har vi hittat på ett system som kostar mer engagemang bland de berörda än pengar.

Hans får beröm av Faluns näringslivschef Hans Ahlin:

- Det händer ofta att det uppstår goda idéer. Men det är betydligt svårare att få tag på någon eldsjäl som verkligen vill driva dessa idéer. Därför känns det extra roligt att det nu finns sådana eldsjälar på Ingarvet som Lars-Erik Fix. Nu vore det roligt om det kunde komma fram fler bra idéer så att vi tillsammans kan jobba vidare för att fortsätta utveckla området som ju regelbundet besöks av många invånare i Falun.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons