Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingalills baby

Annons

Den 18 november stod det att läsa att projektet "arbetsfriska Dalarna" med landstingsrådet Ingalill Perssons som ordförande, hade gått i stå, men att hon fortfarande betecknar projektet som sin "baby", vill fortsättningsvis vara aktiv, följa det noggrant och se till att det förvaltas väl!

Berömvärda föresatser av landstingsrådet när det gäller andra företag i länet än den egna organisationen Landstinget, där hon av tusen anledningar, först av allt borde följa utvecklingen för arbetsfrisk landstingspersonal!

Personalen stressas och överbelastas genom order och kontraorder när de styrande inte kan organisera och delegera en del av ansvaret. Kompetenta medarbetare trycks ner, de får inte ge uttryck för nytänkande, effektivisering eller användbara idéer.

Landstinget, denna centralstyrda koloss, ledd av en nattarbetande landstingsdirektör, omgiven av nickedockor, är ingen speciellt bra arbetsplats ur hälsosynpunkt. Här kan adekvat sjukvård inte garanteras.

Sjukvården står inför stora utmaningar som ekonomiska nedskärningar, pensionsavgångar och långa vårdköer, varför alla konstruktiva krafter borde samarbeta för ett bättre företagsklimat.

Eftersom Ingalill Persson vill sköta sin "baby" minutiöst även i framtiden, borde hon tillämpa konceptet omedelbart i den egna verksamheten.

Förslagsvis kunde den första konstruktiva åtgärden bestå i att landstingsdirektören återfår sin tjänst i läkarkåren och överlämnar sitt uppdrag åt en ansvarsfull och vidsynt kraft, som har förmåga att entusiasmera och stötta sjukvårdspersonalen till fromma för patienterna i vårt län.

INSIDER

Mer läsning

Annons