Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga Vigah-pengar till sjukvårdspartiet

Annons

Alf Johanssons, Sören Bertilssons, Inga-Lill Pehrssons och Lars-Ove Hagbergs gode vän och majoritetsbroder, Ken Swedenborg, har - som vanligt - låtit sin fantasi segla iväg igen utan bromsar.

Det är en vacker omskrivning för det han i själva verket sysslar med, nämligen bisarra förvanskningar av verkligheten. Och nu är han i farten igen.

I en debattartikel (publicerad 2007-02-07) berättar han hur han och Niilimaa från dsp besökte Vigah (Vårdens intressegrupp i Avesta-Hedemora) vid ett möte den 3 november 2005 i moderaternas partilokal i Avesta.

Han berättar också hur Niilimaa där framfört ett önskemål om att få träffa Vigah ytterligare en gång utan att Swedenborg var närvarande.

Sedan beskriver han en situation där dsp före mötet med Vigah var ytterst fattigt, men därefter vadade i pengar för sin valrörelse. Pengarna kanske i och för sig inte kom från Vigah (det påstod han visserligen i sin förra debattartikel) men hade säkerligen förmedlats eller mäklats av Vigah-gruppen.

Vid mötet den 3 november var följande personer närvarande: Ulf Berg, Sven-Olof Ekström, Yvonne Lundberg, Jan Ulfberg, Jan Stoltz, Annette Borgstedt, Per Irving, Kurt Liljegren, Mats Myrén och som gäster Lars Segerström och Fredrik Runebert.

Men absolut ingen Ken Swedenborg eller Niilimaa från dsp.

Niilimaa har för övrigt ringt med anledning av artikeln och meddelat att han naturligtvis inte var där eller har träffat oss. Några av oss har han möjligen sett på någon tidningsbild.

Bakgrund: Vigah fick ett brev från dsp via Ken Swedenborg den 11 september 2005 där han önskade ett möte med oss för framtida samverkan.

Vid vår sammankomst den 6 oktober noterade vi inbjudan men konstaterade "att Vigah är opolitiskt och därför är vi inte intresserade av samverkan. Däremot kan de (dsp) få komma hit och bli informerade om vår verksamhet. Någon samarbetspartner kan däremot Vigah inte bli " (protokollsutdrag).

Beträffande "Vigah:s ekonomiska stöd till dsp" har vi svarat tidigare. Det kan sammanfattas: 0 kronor, 0 förmedling.

Att bygga en majoritet på en person som upprepat tummar på sanningen offentligt borde vara pinsamt, även om man gillar makt. Eller vad säger Alf, Sören, Inga-Lill och Lars-Ove?

För Dalarnas goda rennomé i övriga Sverige, där man påtagligt har uppmärksammat farsen som utspelas i vårt län, är det mycket destruktivt. Men det har många påpekat tidigare.

KURT LILJEGREN ULF BERG JAN STOLTZ JAN ULFBERG PER IRVING YVONNE LUNDBERG, ANNETTE BORGSTEDT, MATS MYRÉN, VIGAH

Mer läsning

Annons