Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga stora satsningar efter förra sommarens bakslag

Annons

- Vi tappade 150 000 kronor på det och det har vi inte råd med en gång till, säger Håkan Jansson, ordförande i Söderbärke Folkets hus och park.

Förra sommarens fiasko med Afrodite är något som parkstyrelsen helst vill glömma. De hade beräknat hoppats på en publik på cirka 2 000 personer och de behövde 1 500 för att det skulle gå runt ekonomiskt.

Bara för att uppträda ville de tre i Afrodite ha 160 000 kronor, till det kommer ljudanläggning och andra kringkostnader. Totalt hamnade kostnaderna på över 200 000 kronor. Fiaskot blev ett faktum när publiken svek och det bara kom knappt 500 personer.

- Självklart innebär det att vi inte vågar göra en liknande satsning i år, säger Håkan Jansson.

Inte kommer de att ha något av de riktigt stora dansbanden på scenen heller. De inriktar sig på nio danskvällar i sommar med band som är förhållandevis välkända.

- Kindbergs och Jannez som kommer sista helgen i juli och första i augusti är två band som vi anlitat i flera år och som vi vet lockar bra med folk, säger Gunnar Jansson, vice ordförande i parkstyrelsen.

En lördag i juni och en i juli kommer det inte att vara traditionella danskvällar, i stället blir det pubkvällar.

- Pubkvällen med Doktor Krall kommer att bli en riktig 60-talsafton och då räknar vi med att det blir mycket folk, säger Håkan Jansson.

Under fyra torsdagar i juli kommer de att satsa på buskspel och allsångskvällar.

- Vi har haft kontakt med lokala spelmän och de kommer att finnas i parken på torsdagskvällarna och sen hoppas vi andra kommer hit och sjunger, säger Gunnar Jansson.

Lite av säsongspremiär blir det redan sista lördagen i maj med ett uppträdande av Ludvika mini cirkus. En annan satsning som främst vänder sig till barn är ett framträdande av Bröderna Slut och en musikal om katten Findus.

Några diskokvällar blir det inte i sommar. Kostnaderna för skadegörelse i samband med dessa kväller gör att parkledningen väljer att avstå.

- Naturligtvis är det tråkigt för de ungdomar som sköter sig, men jag ser ingen annan möjlighet, säger Håkan Jansson.

- Det märkliga är att det är på damtoaletten som skadegörelsen varit som störst, konstaterar Gunnar Jansson.

Det har varit en hel del bråk kring diskokvällarna, men det har uteslutande skett utanför parken.


SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons