Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inga stora förändringar"

Annons

Detta med anledning av mediauppgifter häromdagen om att ett stort antal lokala skattekontor, bland annat i Ludvika, skulle komma att läggas ned i samband med en omfattande centralisering av verksamheten.

- Det finns inga som helst beslut om någonting i det här läget, dementerar Söderlund som tror att funderingarna kan bottna i en nyligen framtagen prognos med ett sjuårigt perspektiv. Han låter förstå att uppgifterna om Ludvikakontorets nedläggning saknar grund och är rena spekulationer.

Prognosen presenterades i samband med två regionala framtidsdagar i Gävle helt nyligen dit samtliga chefer var kallade.

- Det handlade om en omvärldsanalys som ännu inte har mynnat i något ställningstagande. Gruppen har försökt att titta på hur vår region ser ut sju år framåt i tiden i fråga om näringslivets och befolkningarnas utveckling.

- Vi måste fundera över vad som finns framför oss.

Gun-Britt Jansson, fackligt ombud i Ludvika och tillika ledamot i distriktsstyrelsen för ST (Statsanställdas förbund) Skatt, tar "nedläggningslarmet" med ro.

- Vi har fått besked. Det finns absolut inget hot mot våra jobb här i Ludvika. Kanske kan det i stället bli så att Ludvika blir ett större kontor i framtiden. Man vet aldrig.

I dag har Skatteförvaltningen i Dalarna cirka 300 anställda, därav 250 på de fem kontoren.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons